Sir George welcomes improvements to Andover Station
15 May 2012
As a regular commuter to Waterloo, Sir George has welcomed the announcement by Test Valley Borough Council of improvements to the station. “For many people, the first impression of the town is given by the station – which is looking a bit tired. It is great news that it is to be improved, offering better facilities to travellers”

Below is an extract from a letter from TVBC’s Planning Service:

The second phase of the partnership enhancement project to improve Andover railway station is due to start this week. The contractor (appointed by South West Trains) has already erected some hoarding around the short stay car park at the front of the station. This phase will see substantial changes to the layout of the area outside the front of the station and should take three months to complete. The forecourt will be re-paved and the boundary walls to the segregated short stay car park removed. The result should see a more open and attractive area with improved taxi rank and easier access for drop offs and pick ups.

Within the station there will also be significant change. A new freestanding shop will be constructed on the main platform with the old shop becoming the new waiting room. Customer toilets will be provided within the existing buildings on the main platform as well as a refurbishment of the existing toilets on the island platform. The work to enhance the passenger facilities on the island platform was due to coincide with the construction of a new car park on the north side of the railway line (Phase 3). However, grant funding for the building refurbishment is available now and planning for the new car park has been slower than expected due to legal matters. Officers are working closely with Network Rail on the project to deliver the new car park but timescales are yet to be confirmed as they are dependant on the outcome of negotiations with third parties.

A separate HCC/TVBC developer funded scheme further down Station Approach will commence on Monday 21 May and will take 5 weeks to complete. Full consultation has already been carried out on the scheme which will change the layout from a split junction to a single junction. New parallel parking will be introduced accessed via a one way road from Junction Road and exit onto Station Approach. Plans are available on the Test Valley Borough Council website at: http://www.testvalley.gov.uk/resident/transportparkingandstreets/consultations-projects/junction-road-station-approach-junction-andover/. This scheme is being led by Robert Drew, Projects Engineer, Engineering and Transport team and will take 5 weeks to complete

 
Previous news: Local MP praises Overton Kidney Donor Index Next news: Project Workshops hold Open Studios Day at Quarley
Next news: Project Workshops hold Open Studios Day at Quarley

Copyright Sir George Young Bt. 2015